THE DEMANDS OF ORDINARY DEVOTION

Eva Giolo
Italia/Belgia, 2022
12 min

Un film despre maternitate și creație construit prin diferite metafore vizuale despre circularitate, The Demands of Ordinary Devotion propune o privire deopotrivă ludică și lucidă asupra legăturii dintre munca afectivă și munca creativă.

Prin crearea unui inventar de materialități gestuale comune, The Demands of Ordinary Devotion observă că maternitatea și creația artistică sunt procese similare, în căutarea lor de ființare, echilibru și unitate. Ambele își au rădăcinile într-un sentiment profund de devotament, iar performarea lor este dependentă de grijă și gentilețe. Un simbol recurent în construcția filmului, mâinile devin un semnificant pentru grijă și devotament, esențiale atât în  realizarea muncii afective, cât și a celei  creative.  (Emilian Lungu)

Data proiecție și locație

27 septembrie, 18:30, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Eva Giolo

Eva Giolo este o artistă activă în domeniul filmului, video și al instalațiilor. Lucrările sale au fost expuse la Sadie Coles HQ, Harlan Levey Project, WIELS Centre for Contemporary Art, MAXXI-National Museum of 21st Century Art, Kunstmuseum Den Haag, BOZAR Centre for Fine Arts, Palazzo Strozz, Museum of Contemporary Art Antwerp, Kunsthalle Wien, precum și la festivaluri precum International Film Festival Rotterdam, Viennale, FIDMarseille, Cinéma du Réel. A co-fondat platforma de producție și distribuție elephy. Filmografia ei include:  Shattered (2014), Remote (2016), Gil (2016), Elisabeth (2018), A Tongue Called Mother (2019), The Taste of Tangerines (2019), Study of Gestures_01 (2019), Flowers blooming in our throats (2020).

  • Fișa tehnică
  • IMAGINE / MONTAJ / PRODUCȚIE: Eva Giolo
  • DESIGN DE SUNET: Simonluca Laitempergher
  • COLORIZARE: Lennert de Taeye
  • ASISTENT DE CAMERĂ: Eva Claus
  • ASISTENȚI: Anouk Chambaz, Gadea Burgaz, Antonio Perticara
  • TEXT: Lao Tzu: Tao Te Ching: A Book about the Way and the Power of the Way, trans Ursula K. Le Guin, Boston: Shambhala, 2008.

Bodily Rites (Rights)

Toate filmele →

THE DEMANDS OF ORDINARY DEVOTION

Eva Giolo | Durata 12 min

Un film despre maternitate și creație construit prin diferite metafore vizuale despre circularitate, The Demands of Ordinary Devotion propune o privire deopotrivă ludică și lucidă asupra legăturii dintre munca afectivă și munca creativă.

HYSTERESIS

Robert Seidel | Durata 5 min

Hysteresis îmbină un performance queer cu o serie de proiecții video obținute prin manipularea unui software AI pentru a produce lag-uri vizuale, pornind de la o suită de desene analogice. O traducere în plan vizual a conceptelor de isterie și histerezis pe cât de abstractă, pe atât de flamboaiantă.

EXALTED MARS

Jean-Sébastien Chauvin | Durata 18 min

În Exalted Mars, corpul și orașul sunt interconectate. Sau, mai bine zis, afară se petrece înauntru. Corpul gol al unui bărbat se armonizează cu tensiunea de afară, în timp ce traficul își pierde sunetul și este ghidat de respirația sacadată a bărbatului, în spațiul liminal al somnului.

DIVA

Nicolas Cilins | Durata 29 min

Diva aduce în prim plan o biografie dintr-o perspectivă non-vestică a unei persoane trans, a cărei subiectivitate și manifestare identitară este modelată diferit în orient. Mai mult, filmul documentează dificultățile de zi cu zi cu care se înfruntă persoanele queer în Asia și mijloacele lor de subzistență.

BECOMING MALE IN THE MIDDLE AGES

Pedro Neves Marques | Durata 22 min

Becoming Male in the Middle Ages este o poveste despre fertilitate și posibilitatea trecerii barierei biologice legate de reproducere, cu ajutorul augumentărilor transumane. Corpul devine doar un receptacul pentru ovar sau pentru ovul, fapt ce îi șterge limitările biologice.

A BODY IS A BODY IS A BODY

Cat & Éiméar McClay | Durata 12 min

a body is a body is a body îmbină la nivel personal queerness-ul și religia, punând sub reflector tensiunea subliminală dintre cele două, dar tratând-o într-un mod distant, naturalizând întrepătrunderile dintre cele două dimensiuni înțelese mereu în ricoșeu una față de alta.

Meniu