EXALTED MARS

Jean-Sébastien Chauvin
Franta, 2022
18 min

În Exalted Mars, corpul și orașul sunt interconectate. Sau, mai bine zis, afară se petrece înauntru. Corpul gol al unui bărbat se armonizează cu tensiunea de afară, în timp ce traficul își pierde sunetul și este ghidat de respirația sacadată a bărbatului, în spațiul liminal al somnului.

Construit ca un fever & wet dream la nivel corporal, Exalted Mars e un demers artistic care eroticizează legătura dintre corp și spațiul pe care acesta îl ocupă, dar și vice-versa – spațiul care ocupă corpul și în cele mai mici crevase ale sale. Autorul pune în centrul scurtmetrajului său trupul gol al unui bărbat adâncit în somn, a cărui respirație se sincronizează cu ritmul traficului nocturn al orașului. Un tableau vivant senzual, iluminat de reflecțiile luminilor stradale care străbat în interiorul spațiului intim, scurtmetrajul invită la o experiență cinematică prinsă într-o  stare liminală, între contemplare și visare. (Emilian Lungu)

Data proiecție și locație

27 septembrie, 18:30, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Jean-Sébastien Chauvin

Jean-Sébastien Chauvin a regizat primul său scurtmetraj, Girls of fire, în 2008. Filmul a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes (Semaine de la Critique). And they climbed the mountain este cel de-al doilea film al său, filmat în 2011. The children, al cincilea său film, a fost selectat la Clermont Ferrand ISFF în 2014. Este, de asemenea, critic de film (Les Cahiers du Cinéma, Vogue) și predă cinema la Școala franceză ESEC.

  • Fișa tehnică
  • ÎN ROLUL PRINCIPAL: Alain Garcia Vergara
  • DIRECTOR DE IMAGINE: Maxime Berger
  • SUNET: Damien Boitel, Xavier Thieulin
  • MONTAJ: Patric Chiha
  • PRODUCȚIA: Flavien Giorda, Yann Gonzalez

Bodily Rites (Rights)

Toate filmele →

THE DEMANDS OF ORDINARY DEVOTION

Eva Giolo | Durata 12 min

Un film despre maternitate și creație construit prin diferite metafore vizuale despre circularitate, The Demands of Ordinary Devotion propune o privire deopotrivă ludică și lucidă asupra legăturii dintre munca afectivă și munca creativă.

HYSTERESIS

Robert Seidel | Durata 5 min

Hysteresis îmbină un performance queer cu o serie de proiecții video obținute prin manipularea unui software AI pentru a produce lag-uri vizuale, pornind de la o suită de desene analogice. O traducere în plan vizual a conceptelor de isterie și histerezis pe cât de abstractă, pe atât de flamboaiantă.

EXALTED MARS

Jean-Sébastien Chauvin | Durata 18 min

În Exalted Mars, corpul și orașul sunt interconectate. Sau, mai bine zis, afară se petrece înauntru. Corpul gol al unui bărbat se armonizează cu tensiunea de afară, în timp ce traficul își pierde sunetul și este ghidat de respirația sacadată a bărbatului, în spațiul liminal al somnului.

DIVA

Nicolas Cilins | Durata 29 min

Diva aduce în prim plan o biografie dintr-o perspectivă non-vestică a unei persoane trans, a cărei subiectivitate și manifestare identitară este modelată diferit în orient. Mai mult, filmul documentează dificultățile de zi cu zi cu care se înfruntă persoanele queer în Asia și mijloacele lor de subzistență.

BECOMING MALE IN THE MIDDLE AGES

Pedro Neves Marques | Durata 22 min

Becoming Male in the Middle Ages este o poveste despre fertilitate și posibilitatea trecerii barierei biologice legate de reproducere, cu ajutorul augumentărilor transumane. Corpul devine doar un receptacul pentru ovar sau pentru ovul, fapt ce îi șterge limitările biologice.

A BODY IS A BODY IS A BODY

Cat & Éiméar McClay | Durata 12 min

a body is a body is a body îmbină la nivel personal queerness-ul și religia, punând sub reflector tensiunea subliminală dintre cele două, dar tratând-o într-un mod distant, naturalizând întrepătrunderile dintre cele două dimensiuni înțelese mereu în ricoșeu una față de alta.

Meniu