Trust Fall: Filme din Arhiva Berlinale Forum Expanded și Arsenal Institute

Trust Fall aduce laolaltă un grupaj de filme realizat din selecțiile recente ale Berlinale Forum Expanded, cât și din lucrări preluate din vasta arhivă de cinema experimental internațional a Institutului Arsenal pentru Film și Video Art. Preluând drept punct de pornire tema din acest an a BIEFF - Handle With Care, acest program de filme cu abordări personale ridică întrebări despre intimitate și vulnerabilitate din diverse perspective. Lucrările din selecție negociază relațiile fragile dintre cameră și subiecți, dintre film și public(uri), cât și felul în care aceste relații sunt influențate de identități personale, pe care, la rândul lor, le formează mai departe. Cum îl reprezinți pe celălalt, cum te reprezinți pe sine? Ce înseamnă să fixezi un moment în timp? Cine sunt acum și cine voi fi în viitor? Șapte filme – de la filme de montaj la studii formaliste asupra dansului, animații artizanale și filme queer underground filmate pe Super 8, până la autoportrete poetice – răspund acestor întrebări în manieră proprie, creând o experiență de vizionare inedită și oferind totodată o perspectivă asupra muncii Institutului Arsenal în domeniul conservării și exploatării de istorii cinematografice dincolo de canonul mainstream. Programul a fost curatoriat de Uli Ziemons și Angelika Ramlow și este prezentat în parteneriat cu Berlinale Forum Expanded și Arsenal - Institute for Film and Video Art.

I CHANGE I AM THE SAME

Alice Anne Parker, Shelby Kennedy | Durata 1 min.

Un film scurt și amuzant cu o femeie și un bărbat care se află în diverse stadii ale îmbrăcatului – atât în hainele proprii, cât și ale celuilalt. Tu în hainele tale. Eu în hainele mele. Tu în hainele mele. Eu în chiloții tăi. Tu în pușca goală. Eu în hainele tale. Tu în chiloții mei. Eu goală pușcă. Tu în chiloții tăi. Eu în chiloții mei. Tu gol. Eu gol. Tu în hainele tale. Eu în hainele mele.

MYSELF WHEN FOURTEEN

Arthur Cantrill, Corinne Cantrill, Ivor Cantrill | Durata 19 min.

În Myself When Fourteen, realizat în colaborare cu fiul cuplului Cantrill, Ivor, care este autist și pictor, culorile încep să danseze pe ritmul muzicii lui Chris Knowles. Regizorul își amintește de vârsta de paisprezece ani și descrie procesul de rotoscopie.

WATER MOTOR

Babette Mangolte | Durata 7 min.

Water Motor arată coregrafia omonimă realizată de dansatoarea americană Trisha Brown, care performează lucrarea de două ori, o dată la viteză normală, a doua în ralanti.

SUBTOTALS

Mohammadreza Farzad | Durata 15 min.

Compus integral din home movie-uri filmate pe 8mm de persoane din Iran, Subtotals este o meditație asupra incertitudinilor unei vieți care nu-ți aduce nota de plată.

SEXPARTY

Angelika Levi | Durata 10 min

Un fragment filmic înregistrat în timpul unui sex party care se încadrează perfect în scena punk anarhistă a anilor ‘80, Sexparty funcționează atât ca un memento al luptei pentru eliberarea sexuală, cât și ca o mărturie a precarității culturii queer.

MU/T/T/ER

Esther Kondo Heller | Durata 18 min.

În acest colaj audio și video, compilat în locul în care Heller locuia în timpul carantinei, bucăți de engleză și germană împart spațiul cu o amintire, o redescoperire a limbii Swahili. O reiterare poetică a ideii că limba maternă este cea în care ne simțim cel mai acasă.

INTRODUCTION TO HUMANITIES

Alice Anne Parker | Durata 3 min.

Studenții lui Alice Anne Parker din anul I de la cursul de științe umaniste de la Institutul de artă din San Francisco pășesc în fața camerei și își fac introducerea, unul câte unul.

Meniu