A BODY IS A BODY IS A BODY

Cat & Éiméar McClay
Marea Britanie, 2021
12 min

a body is a body is a body îmbină la nivel personal queerness-ul și religia, punând sub reflector tensiunea subliminală dintre cele două, dar tratând-o într-un mod distant, naturalizând întrepătrunderile dintre cele două dimensiuni înțelese mereu în ricoșeu una față de alta.

a body is a body is a body, al cărui titlu este ca o mantră, ca un verset din biblie, este o animație 3D ce îmbină elemente din iconografia catolică cu elemente din cea queer. Un discurs senzorial-narativ despre dorință și integrarea ei la nivel intrapersonal prin filtre cultural-religioase; despre cum corpul simte raportat la convingerile sale, despre cum dorința poate să fie atât umedă, ca un potop, cât și aridă, ca un incendiu. a body is a body is a body permează membrana dintre identitatea religioasă și cea queer; prezența divină e omniprezentă, iar dorința e simultan performată fără inhibiții. (Emilian Lungu)

Data proiecție și locație

27 septembrie, 18:30, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Cat McClay (n. 1997) și Éiméar McClay (n. 1997) sunt artiste colaboratoare irlandeze stabilite în Glasgow. În 2020, au absolvit Colegiul de Artă din Edinburgh cu o diplomă de licență (Hons) în Artă intermedia. Practica lor ia în considerare ideile de queerness, abjecție și sisteme patriarhale de putere și opresiune printr-un corp de lucrări interdisciplinare care include video, modele 3D, instalații și colaje digitale. Au participat la expoziții, proiecții și rezidențe, precum: Bloomberg New Contemporaries 2020; Circa Class of 2020; They Had Four Years, GENERATORprojects, Dundee; Studio Projects 2021 Collaborative Residency, Market Gallery, Glasgow; Digital Residency, CCA Derry; RSA New Contemporaries 2021; și the Royal Scottish Academy, Edinburgh.

  • Fișa tehnică
  • SCENARIȘTI: Cat și Éiméar McClay

Bodily Rites (Rights)

Toate filmele →

THE DEMANDS OF ORDINARY DEVOTION

Eva Giolo | Durata 12 min

Un film despre maternitate și creație construit prin diferite metafore vizuale despre circularitate, The Demands of Ordinary Devotion propune o privire deopotrivă ludică și lucidă asupra legăturii dintre munca afectivă și munca creativă.

HYSTERESIS

Robert Seidel | Durata 5 min

Hysteresis îmbină un performance queer cu o serie de proiecții video obținute prin manipularea unui software AI pentru a produce lag-uri vizuale, pornind de la o suită de desene analogice. O traducere în plan vizual a conceptelor de isterie și histerezis pe cât de abstractă, pe atât de flamboaiantă.

EXALTED MARS

Jean-Sébastien Chauvin | Durata 18 min

În Exalted Mars, corpul și orașul sunt interconectate. Sau, mai bine zis, afară se petrece înauntru. Corpul gol al unui bărbat se armonizează cu tensiunea de afară, în timp ce traficul își pierde sunetul și este ghidat de respirația sacadată a bărbatului, în spațiul liminal al somnului.

DIVA

Nicolas Cilins | Durata 29 min

Diva aduce în prim plan o biografie dintr-o perspectivă non-vestică a unei persoane trans, a cărei subiectivitate și manifestare identitară este modelată diferit în orient. Mai mult, filmul documentează dificultățile de zi cu zi cu care se înfruntă persoanele queer în Asia și mijloacele lor de subzistență.

BECOMING MALE IN THE MIDDLE AGES

Pedro Neves Marques | Durata 22 min

Becoming Male in the Middle Ages este o poveste despre fertilitate și posibilitatea trecerii barierei biologice legate de reproducere, cu ajutorul augumentărilor transumane. Corpul devine doar un receptacul pentru ovar sau pentru ovul, fapt ce îi șterge limitările biologice.

A BODY IS A BODY IS A BODY

Cat & Éiméar McClay | Durata 12 min

a body is a body is a body îmbină la nivel personal queerness-ul și religia, punând sub reflector tensiunea subliminală dintre cele două, dar tratând-o într-un mod distant, naturalizând întrepătrunderile dintre cele două dimensiuni înțelese mereu în ricoșeu una față de alta.

Meniu