NEPTUNE FROST

Anisia Uzeyman, Saul Williams
USA/Rwanda, 2021
109 min.

Atunci când un miner de coltan și un hacker se întâlnesc într-un viitor distopic, sentimentele lor împărtășite de lipsă de apartenență și revoltă se transformă în cântec. Lumea naturală și cea virtuală se împletesc hipnotic, dând naștere unui musical afro-futurist splendid, cu substrat politic.

Neptune Frost este o explozie de vigoare creativă transformată într-o experiență muzicală a rebeliunii. Versurile angajate politic despre un viitor distopic vorbesc în egală măsură despre pericole, crize și forme de oprimare din prezent. Tehnologia e o unealtă atât a controlului colonialist, cât și una pentru revoluție. Peisajele naturale ale Burundiului se împletesc cu estetica modernă a unei interfețe virtuale, în timp ce concepte opuse și stări de-a fi devin una – vis și realitate, magie și tehnologie, masculin și feminin. Un amalgam de beat-uri și genuri alimentează protestul și rezistența, dând libertate expresiei și identității în toate formele sale. Îmbibat cu o viziune afro-futuristă, Neptune Frost e un apel hipnotic la acțiune. (Dora Leu, BIEFF 2022)

Data proiecție și locație

28 septembrie, 20:30, Cinema Elvire Popesco

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Saul Williams

Saul Williams este un poet, muzician și actor american. Și-a făcut debutul în actorie în filmul Slam care a câștigat Marele Premiu al Juriului la Sundance și Caméra d’Or la Cannes. A publicat cinci cărți de poezie și a lansat șase albume de muzică, colaborând cu artiști precum Kanye West, Nas, Janelle Monae, Nine Inch Nails, Rage Against The Machine.

Anisia Uzeyman

Anisia Uzeyman este actriță, scriitoare și regizoare. A studiat Arta dramatică la Școala Superioară de Teatru din Franța. Debutul ei regizoral Dreamstates filmat în întregime pe iPhone i-a avut ca protagoniști pe Saul Williams, William Nadylam și Beau Sia. Prima ei carte Saolomea va fi publicată de Not a Cult în această toamnă.

  • Fișa tehnică
  • IMAGINE: Anisia Uzeyman
  • MONTAJ: Anisha Acharya
  • DESIGN DE PRODUCȚIE: Cedric Mizero, Antoine Nshimiyimana
  • DIRECȚIE ARTISTICĂ: Cedric Mizero, Anisia Uzeyman
  • DESIGN DE COSTUME: Cedric Mizero 
  • DISTRIBUȚIE: Cheryl Isheja, Bertrand Ninteretse, Eliane Umuhire, Elvis Ngabo, Dorcy Rugamba, Rebecca Mucyo, Trésor Niyongabo, Eric Ngangare, Cecile Kayiregawa, Natasha Muziramakenga, Ekaterina Baker

Competiția Internațională de Lungmetraj

Toate filmele →

A WOMAN ESCAPES

Sofia Bohdanowicz, Burak Çevik, Blake Williams | Durata 81 min.

Trăind singură în Paris după moartea recentă a unei prietene, Audrey își petrece zilele fără vreo motivație clară sau scop precis, așa că începe o corespondență video cu doi prieteni regizori.

SUPER NATURAL

Jorge Jácome | Durata 85 min.

Viduri. Vizualuri abstracte. Portrete tandre ale unor corpuri de toate felurile în fața camerei. Peisaje senzoriale ale Madeirei. Super Natural inspiră și invită la conexiune, căutând înăuntrul, dar și-n afară un sentiment comun de a apartenență la lume.

EL GRAN MOVIMIENTO

Kiro Russo | Durata 85 min.

Trei bărbați se avântă în gălăgia și haosul orașului La Paz, în căutarea unui mijloc temporar de subzistență. O bătrână cu suflet mare, un vraci vagabond și toată populația piețelor din oraș sunt martorii neputincioși ai dramelor celor trei.

HUMAN FLOWERS OF FLESH

Helena Wittmann | Durata 106 min.

Marea e casa Idei - o singură femeie printre cinci bărbați de pe un vas. În căutarea unor urme ascunse și pasagere ale Legiunii Străine, timpul se scurge încet, dilatându-se într-o derivă existențială.

PIAFFE

Ann Oren | Durata 86 min.

Până unde te poate duce obsesia? Evei, o tânără sfioasă, îi crește o coadă misterioasă în timp ce se chinuie să găsească sunetele de foley potrivite pentru o reclamă cu un cal. Noua sa coadă aduce eliberare și o șansă de a experimenta și a se autodescoperi.

NEPTUNE FROST

Anisia Uzeyman, Saul Williams | Durata 109 min.

Atunci când un miner de coltan și un hacker se întâlnesc într-un viitor distopic, sentimentele lor împărtășite de lipsă de apartenență și revoltă se transformă în cântec. Lumea naturală și cea virtuală se împletesc hipnotic, dând naștere unui musical afro-futurist splendid, cu substrat politic.

HERBARIA

Leandro Listorti | Durata 83 min.

Filmat pe peliculă de 16mm și folosind inserții din arhive, Herbaria pornește de la o paralelă aparte între două ramuri ale conservării moderne: cea cinematografică și cea a florei naturale, contemplând natura efemeră comună a celor două ecosisteme.

Meniu