A WOMAN ESCAPES

Sofia Bohdanowicz, Burak Çevik, Blake Williams
Canada/Turcia, 2022
81 min.

Trăind singură în Paris după moartea recentă a unei prietene, Audrey își petrece zilele fără vreo motivație clară sau scop precis, așa că începe o corespondență video cu doi prieteni regizori.

Filmul este prezentat în versiunea 3D Anaglyph.

Audrey, alter ego-ul îndoliat al Sofiei Bohdanowicz, s-a mutat la Paris după moartea recentă a unei prietene. Epuizată și incapabilă să proceseze momentul, începe o corespondență video cu doi prieteni regizori. Burak, care locuiește în Istanbul, și Blake, care locuiește în Toronto. O interpretare sensibilă a  celebrului „Un condamnat la moarte a evadat” de Robert Bresson, filmul evită întrebări legate de factualitate și ne oferă la schimb o privire asupra modalităților de comunicare și a mecanismelor de coping ale celor trei. Marcat de o profundă introspecție și explorând capacitatea sau incapacitatea lor de a-și articula trăirile și durerea, A Woman Escapes reușește să găsească conexiuni între trei singurătăți diferite, dar complementare. (Emil Vasilache, BIEFF 2022)

Data proiecție și locație

30 Septembrie 2022, 22:30, Cinema Elvire Popesco

Tickets

Premii și festivaluri

Sofia Bohdanowicz

Sofia Bohdanowicz este o regizoare canadiană. Scurtmetraje experimentale și lungmetraje sale narative au fost proiectate la nivel internațional, inclusiv la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, Festivalul de la Locarno, Festivalul de Film de la New York, Berlinale și Arhiva de Film de la Harvard.

Burak Çevik

Burak Çevik este un regizor stabilit în Istanbul. A fondat de asemenea Fol Cinema Society, a organizat proiecții de filme experimentale și de artă și a fost lector de non-ficțiune la Universitatea Bilgi din Istanbul între 2018 și 2020.

Blake Williams

Blake Williams este artist și realizator de film din Toronto. Este co-fondatorul companiei de producție BlueMagenta Films și contribuie cu critici la publicația canadiană Cinema Scope.

  • Fișa tehnică
  • Producție și distribuție
  • Distribuție: Deragh Campbell, Mustafa Akkaya, Mehmet Ayısıgı, Burak Çevik, Dorota Lech, Juliane Sellam, Emilia Szydło
  • Coloană sonoră originală: Sarah Davachi
  • Corecție de culoare: Rodrigo Moreno
  • Mixaj: Raymundo Ballesteros
  • Producători executivi: Marco Gualtieri, Selman Nacar, Dominga Sotomayor

Competiția Internațională de Lungmetraj

Toate filmele →

A WOMAN ESCAPES

Sofia Bohdanowicz, Burak Çevik, Blake Williams | Durata 81 min.

Trăind singură în Paris după moartea recentă a unei prietene, Audrey își petrece zilele fără vreo motivație clară sau scop precis, așa că începe o corespondență video cu doi prieteni regizori.

SUPER NATURAL

Jorge Jácome | Durata 85 min.

Viduri. Vizualuri abstracte. Portrete tandre ale unor corpuri de toate felurile în fața camerei. Peisaje senzoriale ale Madeirei. Super Natural inspiră și invită la conexiune, căutând înăuntrul, dar și-n afară un sentiment comun de a apartenență la lume.

EL GRAN MOVIMIENTO

Kiro Russo | Durata 85 min.

Trei bărbați se avântă în gălăgia și haosul orașului La Paz, în căutarea unui mijloc temporar de subzistență. O bătrână cu suflet mare, un vraci vagabond și toată populația piețelor din oraș sunt martorii neputincioși ai dramelor celor trei.

HUMAN FLOWERS OF FLESH

Helena Wittmann | Durata 106 min.

Marea e casa Idei - o singură femeie printre cinci bărbați de pe un vas. În căutarea unor urme ascunse și pasagere ale Legiunii Străine, timpul se scurge încet, dilatându-se într-o derivă existențială.

PIAFFE

Ann Oren | Durata 86 min.

Până unde te poate duce obsesia? Evei, o tânără sfioasă, îi crește o coadă misterioasă în timp ce se chinuie să găsească sunetele de foley potrivite pentru o reclamă cu un cal. Noua sa coadă aduce eliberare și o șansă de a experimenta și a se autodescoperi.

NEPTUNE FROST

Anisia Uzeyman, Saul Williams | Durata 109 min.

Atunci când un miner de coltan și un hacker se întâlnesc într-un viitor distopic, sentimentele lor împărtășite de lipsă de apartenență și revoltă se transformă în cântec. Lumea naturală și cea virtuală se împletesc hipnotic, dând naștere unui musical afro-futurist splendid, cu substrat politic.

HERBARIA

Leandro Listorti | Durata 83 min.

Filmat pe peliculă de 16mm și folosind inserții din arhive, Herbaria pornește de la o paralelă aparte între două ramuri ale conservării moderne: cea cinematografică și cea a florei naturale, contemplând natura efemeră comună a celor două ecosisteme.

Meniu