Până unde te poate duce obsesia? Evei, o tânără sfioasă, îi crește o coadă misterioasă în timp ce se chinuie să găsească sunetele de foley potrivite pentru o reclamă cu un cal. Noua sa coadă aduce eliberare și o șansă de a experimenta și a se autodescoperi.
Dialogul restrâns din Piaffe face ca visceralele sale imagini filmate pe 16mm să fie cele care vorbesc. Un sentiment al unei intimități tactile se strecoară prin textura și granulația peliculei, întărind o privire afectuoasă, grijulie care se oprește în egală măsură asupra oamenilor, animalelor și plantelor. Delicatețea, fragilitatea și excitarea se împletesc într-o explorare plină de culoare a alterității, cu misterioasa coadă de cal a Evei lăsând loc și pentru un ton năstrușnic. Nu complet inocent, dar departe de a fi pervers, filmul lui Ann Oren spune o poveste jucăușă și sensibilă despre descoperirea sexualității și a sinelui, în care fibra cerebrală, meta-cinematografică o întâlnește pe cea a unui eroticism delicat, gentil. (Dora Leu, BIEFF 2022)
Născută la Tel Aviv, Ann Oren este artistă vizuală și regizoare. A studiat filmul și artele plastice la The School of Visual Arts, NY. Lucrările sale au fost prezentate în instituții precum Bienala de artă tânără de la Moscova, Muzeul Hammer, Muzeul din Tel Aviv, Anthology Film Archives, Apexart și KINDL – Zentrum für zeitgenössische Kunst. După ce s-a mutat la Berlin în 2015, accentul artistic a început să se mute de la arta video și instalații la cinema. A regizat Passage in 2020, un scurtmetraj care servește drept prequel pentru Piaffe, care a avut premiera la Oberhausen și a câștigat numeroase premii, inclusiv cel mai bun scurtmetraj experimental la Slamdance.
PRODUCĂTORI: Kristof Gerega, Sophie Ahrens, Fabian Altenried