MAYBE THERE IS NO DISTANCE

Letiția Popa
România, 2021
29 min.

O conversație telefonică despre o relație trecută, în timpul cărei cei doi iubiți încearcă să lămurească ce a rămas nespus între ei, deschide o perspectivă intimă asupra sentimentului de neapartenență în relație cu  locul, momentul și țara în care te afli.

Studenții fac filme ca la carte, mai mereu pe o temă dată. Letiția Popa a reușit ceva infinit mai dificil, tocmai un scurt- despre propria neputință de a-și face tema. Căci cerința – „fă un film depre refugiați” –, deși generică în circuitul festivalier al privilegiului, o împuternicea cu prea mult. Tocmai pe ea, partenera unui refugiat. Mai târziu, după ce relația s-a încheiat abrupt, cineasta și-a cerut a doua șansă la film și reconciliere. De-a lungul unui emoționant „ce mai faci?” telefonic, imaginile nemărginite ale lumii de afară încetinesc în contratimp cu vorbele spuse mereu prea pripit. (Călin Boto, BIEFF 2022)

Data proiecție și locație

1 octombrie, 18:00, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Letiția Popa

Letiția Popa este o regizoare de film stabilită în București. Este ALUMNI a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L Caragiale, cu o diplomă de licență în Regie de film și televiziune și un master în Regie documentară. Filmul ei Marie a primit Premiul pentru cea mai bună regie la Astra Film Festival 2018 (categoria DocSchool), a fost nominalizat la Prix Europa Rising Stars 2019 și a fost proiectat la festivaluri de film din Europa, precum Festivalul Internațional de Film de la Ji.hlava și Fipa DOC. Filmele Letiției explorează universuri mici și intime ale vieții cotidiene, cu o atenție specifică pentru interior.

  • Fișa tehnică
  • DISTRIBUȚIE: Zack Iscoff, Letiția Popa
  • ÎNREGISTRARE SUNET: Letiția Popa
  • EDITARE: Cristina Popa
  • SOUND DESIGN: Floris Borghgraef
  • FOUND FOOTAGE: Kevin Obsatz, Assad Sharifi, Dave Thomas, Florin C, Tejinder Ladi Singh, Viktoria B.
  • EXCERPTS: Discovering the Middle East by Barr Films
  • COLOUR GRADING: Mircea Crivoi
  • PRODUCȚIE: UNATC

Competiția Națională 1

Toate filmele →

FOR YOU CAN SEE NO OTHER

Thea Lazăr | Durata 8 min.

O frumoasă și furioasă animație hibridă ce parcurge o istorie anume a artei: picturile făcute de bărbați în care femeile sunt puse să se privească în oglindă pentru a părea „vanitoase”. Sătulă să servească privirii masculine, oglinda iese în afara dogmei.

MAYBE THERE IS NO DISTANCE

Letiția Popa | Durata 29 min.

O conversație telefonică despre o relație trecută, în timpul cărei cei doi iubiți încearcă să lămurească ce a rămas nespus între ei, deschide o perspectivă intimă asupra sentimentului de neapartenență în relație cu locul, momentul și țara în care te afli.

DANCEN

Corina Andrian | Durata 16 min.

Dancen este rezultatul întâlnirilor scurte și intime dintre cinci dansatori. Ce spunem când nu vorbim? Filmul coregrafiază acele impulsuri trecătoare care se petrec pe parcursul unei zile, emfatizându-le esența afectivă.

BEING NINA

Adina Mocanu | Durata 18 min.

Nina Kulagina, gospodina rusă cu puteri telekinetice devenită celebră în timpul Războiului Rece, ne relatează povestea „adevărată” a vieții ei în sudul României; într-un univers paralel.

ARCHIVAL STUDY (PORTRAITS)

Răzvan Anton | Durata 6 min.

Archival Study (Portraits) compilează filmări pe 8mm făcute în mare parte de tatăl regizorului de-a lungul anilor ’70 și ’80. Depășind stânjeneala aferentă afișării unui material personal, Răzvan Anton a abordat propria colecție familială prin metodele arhivisticii publice.

A.I. POETRIES OF FEMALE AND NON-FEMALE BEINGS IN GAS STATIONS AT NIGHT

Cristina Iliescu | Durata 18 min.

Cum să parcurgi îndeaproape experiența feminină și non-binară folosindu-te de intermedierea virtuală? Acest documentar experimental practică un tip de privire care transcede granițele realității concrete, căutând factorul uman în tehnologii general accesibile.

Meniu