Dancen este rezultatul întâlnirilor scurte și intime dintre cinci dansatori. Ce spunem când nu vorbim? Filmul coregrafiază acele impulsuri trecătoare care se petrec pe parcursul unei zile, emfatizându-le esența afectivă.
Cinemaul coregrafic încă n-a reușit să-și ocupe locul cuvenit în cinefilia alternativă. Și e păcat, căci multe din temele foarte șic ale circuitului festivalier recent – performativitate, corporalitate, sexualitate – au fost dintotdeauna fundamentale dansului. Corina Andrian, cea mai consistentă cineastă a scenei locale de dans, pune în mișcare concepte și corpuri deopotrivă. Dancen iese în evidență prin faptul că articulează ideea comunicării nefuncționale printr-un contrapunct între sobrietatea posturii dansatorilor, întreținută și prin spațiul urban generic desprins din imaginarul occidental, și gesturile lor mici, duse într-un extrem fizic. (Călin Boto, BIEFF 2022)
Corina Andrian este o scriitoare și regizoare suprarealistă română stabilită în prezent la Londra. Formația sa artistică se bazează pe o pregătire riguroasă și profesională în domeniul dansului, care a evoluat treptat spre o dorință de a se extinde în domeniul vizual. Cele două dimensiuni se completează reciproc în prezent, unde mișcarea și imaginea se îmbină într-o unitate vizuală sinestezică. A absolvit cu distincție masteratul în Regie de film de ficțiune la Goldsmiths, Universitatea din Londra și a regizat 17 scurtmetraje și un documentar care au fost premiate și proiectate la nivel internațional. În prezent, Corina se află în curs de dezvoltare a debutului său în lungmetraj.