Cum să parcurgi îndeaproape experiența feminină și non-binară folosindu-te de intermedierea virtuală? Acest documentar experimental practică un tip de privire care transcede granițele realității concrete, căutând factorul uman în tehnologii general accesibile.
Privirea Cristinei Iliescu dă viață unuia dintre multele neanturi urbane ale zilelor noastre – benzinăria de la șosea, a cărei forfotă umană o decupează în gesturile discrete, haioase, grosolane ale timpului mort. Se vede o atenție aparte pentru picturalitatea imaginii simple, acea fotogenie a întunericului digital descompus în pixeli, însă se simte mult mai mult. Filmând cu telefonul de la o distanță sigură, cu o insistență alertă pentru detalii, mai ales acelea ale prezențelor bărbătești, cineasta încadrează efortul privirii non-masculine de a se păzi de pericolul omniprezent în spațiul patriarhal. (Călin Boto, BIEFF 2022)
Cristina Iliescu este intrigată de cinema hibrid, experimental, film jurnal, videopoeme și structuri non-narative. “A.I. Poetries of Female and Non-Female Beings in Gas Stations at Night” este scurtmetrajul de debut al regizoarei. A absolvit Comunicare Audiovizuală și Regie de film documentar la UNATC București.