Handle With Care

Trauma poate fi ceva individual sau colectiv, ceva moștenit din strămoși ori născut în deplasările sociale ale prezentului, iar suferințele pot trăi o eternitate, cuibărite în ascunzătorile secrete din noi. Uneori filmul e un fel de evadare, din peisajul urban care ne strivește, din întunericul propriei minți, din umbra istoriei care ne bântuie ca un coșmar încăpățânat. Filmele incluse în programul Handle with care analizează felul în care experiențele traumatice ne influențează existența, explorând totodată posibile mecanisme de rezistență și rebeliune în fața opresiunii colective sau a suferinței individuale. Mai mult decât un îndemn, Handle with care devine aici un imperativ, șoptit sau strigat în gura mare, mai necesar ca niciodată. (Andreea Chiper & Oana Ghera)

YAROKAMENA

Andrés Jurado | Durata 21 min

Povestea lui Yakomena nu s-a terminat odată cu moartea lui: la câteva decenii după aceasta, un regizor se întoarce la miticul luptător columbian pentru a ne aminti o lecție despre rezistența în fața opresiunii colonialiste.

WATCH THE FIRE OF BURN INSIDE IT

Caroline Poggi, Jonathan Vinel | Durata 18 min

În ritm de muzică electronică, un personaj misterios, ce ține o canistră de benzină în mână, hoinărește pe câmpiile corsicane și, ca într-o odă adusă focului purificator, arde tot ce întâlnește în cale.

THE SPIRAL

María Silvia Esteve | Durata 19 min.

Un mesaj audio pe WhatsApp deschide ușa spre o prăbușire emoțională. Vocea unei femei alunecând într-un atac de anxietate împinge personajul înspre explorarea unui labirint de frici și emoții care au de-a face cu copilăria, familia și singurătatea asociată ideii de “acasă”.

MANTA RAY

Anton Bialas | Durata 30 min

Trei personaje își trăiesc propriile insurgențe în Parisul contemporan, în rebeliuni personale prin care evadează dincolo de regulile unui oraș din ce în ce mai ostil.

IT’S RAINING FROGS OUTSIDE

Maria Estela Paiso | Durata 14 min

Sfârșitul lumii e aproape, iar din cer plouă cu broaște. Reîntoarsă în casa copilăriei, Maya nu se mai poate simți acasă. Copleșită de singurătate, izolare și disperare, aceasta alunecă într-un vis febril, ca un film horror care se derulează pe pereții minții.

Meniu