WATCH THE FIRE OF BURN INSIDE IT

Caroline Poggi, Jonathan Vinel
Franța, 2022
18 min

În ritm de muzică electronică, un personaj misterios, ce ține o canistră de benzină în mână, hoinărește pe câmpiile corsicane și, ca într-o odă adusă focului purificator, arde tot ce întâlnește în cale.

Cine-ar fi crezut că lumea poate fi vindecată doar dacă e distrusă? Caroline Poggi și Jonathan Vinel o știu foarte bine: pentru a fi purificată, trebuie arsă. Cu o canistră de benzină, personajul din filmul lor își duce misiunea la capăt zi de zi, arzând câmpiile corsicane și privind apoi fumul salvator, mașinile în flăcări și piruetele avioanelor care încearcă să oprească incendiul. Focul rămâne singura soluție posibilă, singurul protest valabil și definitiv, atât în filmul celor doi, cât și în imaginile documentare care se amestecă în el, ca un memento despre felul în care ficțiunea poate oricând să-și depășească granițele și să pătrundă pe terenul realității. Așa cum, pe albastrul incert al cerului, flăcările încep să se confunde cu apusul. (Andreea Chiper)

Data proiecție și locație

30 septembrie, 20:00, Cinema Elvire Popesco

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Caroline Poggi

Caroline Poggi s-a născut în 1990 la Ajaccio. A studiat la Universitatea din Corsica, iar apoi a absolvit Universitatea Paris VIII. Născut la Toulouse în 1988, Jonathan Vinel a studiat montajul la La Fémis. Au început să regizeze singuri, înainte de a se angaja într-o colaborare pentru Tant qu’il nous reste des fusils à  pompe (2014), care a câștigat Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Berlinale. Primul lor lungmetraj, Jessica Forever (2018), a avut premiera la TIFF și a fost ulterior la Berlinale. În prezent, pregătesc al doilea lungmetraj al lor. Trăiesc și lucrează între Paris, Corsica și Toulouse.

  • Fișa tehnică
  • DISTRIBUȚIA: Caroline Poggi, Bendik Giske, Pan Daijing
  • PRODUCȚIA: 444 FILMS
  • IMAGINEA / MONTAJUL: Caroline Poggi, Jonathan Vinel
  • VFX: Stanislas Bécot
  • MIXAJ DE SUNET: Victor Praud
  • DESIGN DE SUNET: Olivier Voisin
  • COLORIZARE: Julia Mingo
  • MUZICA: Bendik Giske, Pan Daijing, Jonathan Vinel

Handle With Care

Toate filmele →

YAROKAMENA

Andrés Jurado | Durata 21 min

Povestea lui Yakomena nu s-a terminat odată cu moartea lui: la câteva decenii după aceasta, un regizor se întoarce la miticul luptător columbian pentru a ne aminti o lecție despre rezistența în fața opresiunii colonialiste.

WATCH THE FIRE OF BURN INSIDE IT

Caroline Poggi, Jonathan Vinel | Durata 18 min

În ritm de muzică electronică, un personaj misterios, ce ține o canistră de benzină în mână, hoinărește pe câmpiile corsicane și, ca într-o odă adusă focului purificator, arde tot ce întâlnește în cale.

THE SPIRAL

María Silvia Esteve | Durata 19 min.

Un mesaj audio pe WhatsApp deschide ușa spre o prăbușire emoțională. Vocea unei femei alunecând într-un atac de anxietate împinge personajul înspre explorarea unui labirint de frici și emoții care au de-a face cu copilăria, familia și singurătatea asociată ideii de “acasă”.

MANTA RAY

Anton Bialas | Durata 30 min

Trei personaje își trăiesc propriile insurgențe în Parisul contemporan, în rebeliuni personale prin care evadează dincolo de regulile unui oraș din ce în ce mai ostil.

IT’S RAINING FROGS OUTSIDE

Maria Estela Paiso | Durata 14 min

Sfârșitul lumii e aproape, iar din cer plouă cu broaște. Reîntoarsă în casa copilăriei, Maya nu se mai poate simți acasă. Copleșită de singurătate, izolare și disperare, aceasta alunecă într-un vis febril, ca un film horror care se derulează pe pereții minții.

Meniu