POLYCEPHALY IN D

Michael Robinson
USA, 2021
23 min

Polycephaly in D e o explorare dens colată a derivei existențiale, a traumei colective și a unei  căderi în gol la nivel psihologic definitorie pentru lumea contemporană. A sări cu avânt, a cădea și a-ți cunoaște noul sine într-un cutremur – un cap se pierde pentru a lăsa altul să crească în locul lui.

Pe cât de năucitor, pe atât de sensibil, Polycephaly in D demonstrează o excelentă muncă de arhivistică a culturii populare, generând un influx polifonic de imagini ale contemporaneității, care lasă să se întrevadă marile angoase, individuale și colective, ale ultimelor decenii. Cinema, TV, Internet – imagini iconice și virale, imagini tandre și intruzive: influxul te ia cu asalt, ca și cum ai cădea în același hău incert al existenței pe care par să-l resimtă și telepații ficționali din film. De la The Hunger Games la anime-uri, Michael Robinson alcătuiește o cronică a istoriei recente a umanității ca dominată de mediul vizual, una care celebrează micile ei bucurii și e în mod egal urmărită de presentimentul unui dezastru iminent. (Dora Leu)

Data proiecție și locație

27 septembrie, 21:00, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Michael Robinson

Filmele colaj ale lui Michael Robinson explorează mecanismele emoționale ale mass-mediei populare, natura suferinței și instabilitatea realității în care trăim. Lucrările sale au fost prezentate la nivel internațional în locuri precum National Portrait Gallery din Londra, Whitney Biennial 2012, MoMA, Walker Art Center, Muzeul de Film Austriac, Whitechapel Gallery și MMCA Seoul și au fost incluse în mod regulat în festivaluri importante precum Rotterdam, New York, Londra, Berlinale, Hong Kong și Toronto. Michael locuiește în Los Angeles și a primit sprijin din partea FIDLab Marseille, Creative Capital, MacDowell, Kazuko Trust, Wexner Center for the Arts, Teton ArtLab și Headlands Center for the Arts.

  • Fișa tehnică
  • SCENARIUL / PRODUCȚIA / IMAGINEA / MONTAJUL / DESIGN DE SUNET: Michael Robinson
  • DISTRIBUȚIE: James Andrew
  • MUZICA ORIGINALĂ: Evening Botany
  • ANIMAȚIA: Nate Makuch

Future (After) Life

Toate filmele →

POLYCEPHALY IN D

Michael Robinson | Durata 23 min

Polycephaly in D e o explorare dens colată a derivei existențiale, a traumei colective și a unei căderi în gol la nivel psihologic definitorie pentru lumea contemporană. A sări cu avânt, a cădea și a-ți cunoaște noul sine într-un cutremur – un cap se pierde pentru a lăsa altul să crească în locul lui.

LIFE, AS A DREAM

Zhao Xu | Durata 20 min

Cinci muncitori dorm. Despre ce visează? Vocile lor rememorează vise, dar par mai degrabă să-și povestească viețile de zi cu zi. Printre momente iluzorii și pline de lirism se strecoară sugestia precarității și a unei oboseli profunde.

HARDLY WORKING

Total Refusal | Durata 21 min

Ne aflăm în interiorul unui joc video. Viețile lipsite de surprize ale personajelor NPC (non-playable characters) se desfășoară în buclă, animând mecanic simularea. Dar oare ce pot spune gesturile lor repetitive despre natura muncii și a vieții sub capitalism?

AGRILOGISTICS

Gerard Ortín Castellví | Durata 21 min

Agrilogistics privește către transformările tehnologice recente din agricultura industrială contemporană, unde totul este procesat prin intermediul camerelor și al seturilor de date. Doar noaptea lucrurile prind „viață”, când plantele, animalele și mașinile se amestecă unele cu altele.

3 DIALOGUES ABOUT THE FUTURE

Alina Manolache | Durata 14 min

Trei perechi de roboți intră fiecare în dialog. Cum vede inteligența artificială lumea? Cum se vede pe ea însăși? În cugetările algoritmice ale roboților se ascunde multă tandrețe – ce pare să îi preocupe cel mai mult e ceea ce înseamnă a fi om.

Meniu