AGRILOGISTICS

Gerard Ortín Castellví
Marea Britanie / Spania, 2022
21 min

Agrilogistics privește către transformările tehnologice recente din agricultura industrială contemporană, unde totul este procesat prin intermediul camerelor și al seturilor de date. Doar noaptea lucrurile prind „viață”, când plantele, animalele și mașinile se amestecă unele cu altele.

Aproape niciun om nu e de găsit în Agrilogistics. Agricultura modernă e acum automatizată și dirijată de la distanță, cu camerele de filmat intermediind fiecare acțiune. Gerard Ortín Castellví execută un studiu atent și potent despre mediul filmic, investigând potențialul ontologic și utilitatea acestor imagini industriale. Perfecțiunea rece și mecanizată a producției în serie e întreruptă doar noaptea, când, lăsate singure, natura și mașinile coabitează în sere, dând naștere unor imagini onirice ale unui nou tip de Paradis hibrid, din care omul s-a exilat de bună voie. (Dora Leu)

Data proiecție și locație

27 septembrie, 21:00, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Gerard Ortín Castellví

Gerard Ortín Castellví (n. 1988, Barcelona) este artist, cineast și cercetător. După ce a absolvit un masterat la Sandberg Instituut, a terminat un masterat în Artists’ Film and Moving Image la Goldsmiths, University of London, unde în prezent face un doctorat și predă la masterul Art & Ecology. Este, de asemenea, mentor la UCL Creative Documentary by Practice MFA și membru al proiectului Ecological Reparation. A expus la Whitechapel Gallery, Fundació Joan Miró, Tabakalera, Stedelijk Museum Buro din Amsterdam. Lucrările sale au fost proiectate la Anthology Film Archives, Centre Georges Pompidou, LUX, Visions du Réel, Open City Film Festival, Cinéma du Réel, KVIFF, HKIFF și Berlinale.

  • Fișa tehnică
  • MONTAJUL: Maddi Barber, Mirari Echávarri, Gerard Ortín Castellví
  • SUNETUL: Oriol Campi Solé
  • CO-PRODUCĂTORUL: Vivianne Jorritsma
  • PRODUCĂTOR CONSULTANT: Sabine Groenewegen
  • ÎNGRIJITOR DE ANIMALE: Roel Ruwaard, Nico van der Velden
  • OPERATOR ROBOȚI: Jochen Hemming (Agrofood Robotics, WUR)
  • COLORIZAREA: Stef Colosi (OK Studio)
  • CU SPRIJINUL: La Capella - BCN Producció 2021
  • ÎN COLABORARE CU: Goldsmiths University of London & Wageningen University

Future (After) Life

Toate filmele →

POLYCEPHALY IN D

Michael Robinson | Durata 23 min

Polycephaly in D e o explorare dens colată a derivei existențiale, a traumei colective și a unei căderi în gol la nivel psihologic definitorie pentru lumea contemporană. A sări cu avânt, a cădea și a-ți cunoaște noul sine într-un cutremur – un cap se pierde pentru a lăsa altul să crească în locul lui.

LIFE, AS A DREAM

Zhao Xu | Durata 20 min

Cinci muncitori dorm. Despre ce visează? Vocile lor rememorează vise, dar par mai degrabă să-și povestească viețile de zi cu zi. Printre momente iluzorii și pline de lirism se strecoară sugestia precarității și a unei oboseli profunde.

HARDLY WORKING

Total Refusal | Durata 21 min

Ne aflăm în interiorul unui joc video. Viețile lipsite de surprize ale personajelor NPC (non-playable characters) se desfășoară în buclă, animând mecanic simularea. Dar oare ce pot spune gesturile lor repetitive despre natura muncii și a vieții sub capitalism?

AGRILOGISTICS

Gerard Ortín Castellví | Durata 21 min

Agrilogistics privește către transformările tehnologice recente din agricultura industrială contemporană, unde totul este procesat prin intermediul camerelor și al seturilor de date. Doar noaptea lucrurile prind „viață”, când plantele, animalele și mașinile se amestecă unele cu altele.

3 DIALOGUES ABOUT THE FUTURE

Alina Manolache | Durata 14 min

Trei perechi de roboți intră fiecare în dialog. Cum vede inteligența artificială lumea? Cum se vede pe ea însăși? În cugetările algoritmice ale roboților se ascunde multă tandrețe – ce pare să îi preocupe cel mai mult e ceea ce înseamnă a fi om.

Meniu