LOST FOOTAGE

Adrian Țofei
România/Turcia, 2022
12 min.

Cum ar arăta un film found footage făcut din material negăsit? Acest experiment conceptual pune la încercare tocmai natura cinemaului de pe poziția unui tribut ironic adus genului horror found footage și culturii sale populare.

Tentația de a-i face loc lui Adrian Țofei într-un cub alb de prin vreun muzeu al artei contemporane e mare. Și întrucâtva justă, căci jocul său de-a infinitul, 666 de secunde dintr-o filmare pierdută și negăsită, poate fi comparat cu Andy Warhol mizanscenând apocalipsa. John Cage, Yves Klein, Fluxus și-atâtea alte precedente așteaptă să înnobileze teoretic un experiment precum Lost Footage. Însă nu cubul alb a făcut posibil un asemenea film, ci acea cinefilie nesătulă dimprejurul cinemaului horror, pentru care întunericul e un trop continuu. (Călin Boto, BIEFF 2022)

Data proiecție și locație

1 octombrie, 21:00, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Adrian Țofei

Adrian Țofei este un cineast și actor cunoscut pentru filmul său de debut Be My Cat: A Film for Anne și pentru viitorul său film apocaliptic We Put the World to Sleep. A regizat, produs, scris și jucat în Be My Cat, care a avut premiera în 2015 la Fantasporto, a parcurs circuitul festivalurilor, fiind în cele din urmă lansat de Terror Films în 2018, și de atunci a atras un cult public. Din 2017 este căsătorit cu actrița Duru Yücel, alături de care joacă în viitorul film We Put the World to Sleep, o coproducție care are deja 7 ani și este cel mai ambițios proiect al lui Adrian.

  • Fișa tehnică
  • PRODUCĂTOR/SCRIITOR/EDITOR: Adrian Țofei

Competiția Națională 2

Toate filmele →

WHEN FLAMINGOS FALL FROM THE SKY

Dragoș Hanciu | Durata 16 min.

Ambiguizând limitele dintre memorie și imaginație, filmul spune povestea unei fiice și a tatălui său, porniți împreună într-un voiaj iernatic. Deși suferindă de o boală oculară, micuța povestește cu lux de amănunte – spre mefiența tatălui – o stranie întâlnire cu un pui de flamingo.

RURAL RUMOR

Chrystèle Nicot, Antoine Alesandrini | Durata 29 min.

Doi țărani moderni, avatare digitale în carne și oase, se lasă puși la treabă de către ventilatoare mini-USB, noile mori ale unui sat abandonat. Fiecare se crede singur și nu mica e surpriza atunci când drumurile li se întâlnesc. Norocul lor?

LOST FOOTAGE

Adrian Țofei | Durata 12 min.

Cum ar arăta un film found footage făcut din material negăsit? Acest experiment conceptual pune la încercare tocmai natura cinemaului de pe poziția unui tribut ironic adus genului horror found footage și culturii sale populare.

FAULTY TECHNOLOGIES

Sabina Suru | Durata 5 min.

Coregrafia de gesturi simple, unduioase, ale unor mâini traversează imaginile neclare ale tehnologiilor defecte.

CUTTING HAND

Alexandra Tatar | Durata 32 min.

Acest video, diaristic și eseistic deopotrivă, are de-a face cu două femei obosite, mamă și fiică, mâncând împreună după lucru. Imaginea manipulată a unor peisaje uniforme și pitorești întrerupe cursul dramei vieții de zi cu zi a muncitorilor sezonieri.

3 DIALOGUES ABOUT THE FUTURE

Alina Manolache | Durata 14 min.

Trei perechi de roboți intră fiecare în dialog. Cum vede inteligența artificială lumea? Cum se vede pe ea însăși? În cugetările algoritmice ale roboților se ascunde multă tandrețe – ce pare să îi preocupe cel mai mult e ceea ce înseamnă a fi om.

Meniu