Legacies of Love

Poveștile de dragoste au ocupat dintodeauna un teritoriu semnificativ al imaginarului cinematografic. Aventurându-se dincolo de paradigmele de gen binecunoscute, filmele incluse în programul Legacies of Love explorează diferite fațete ale memoriei afective prin interogarea unor gesturi, tăceri și absențe semnificative. Poate că iubirea e un sentiment care nu poate fi cuprins în cuvinte, dar bucăți din el pot fi cuprinse într-o privire sau în imaginea unor spații acum goale care au fost cândva decorul unor amintiri fericite. Filmele secțiunii sunt mici cristale depuse pe nucleul vulnerabilității și nostalgiei, punându-ne pe tavă, de fiecare dată, cuțitul pe care ne îndeamnă să-l răsucim în rană. (Andreea Chiper)

A GENERAL DISAPPOINTMENT

Serge Garcia | Durata 24 min

În trei segmente de cotidian umplute cu activități monotone, Serge Garcia articulează o meditație asupra furtunilor ascunse din spatele liniștii zilnice, a rutinei care acaparează din toate părțile.

THE SWIMMERS

Charlie López | Durata 12 min

The Swimmers e un eseu care pedalează pe marginea alunecoasă a unei piscine: în imagini de arhivă, fragmente de filme sau mărturii sfâșietoare, Charlie Lopez investighează, deopotrivă cu umor și lirism, tot ce poate însemna o piscină în viața noastră.

NAZARBAZI

Maryam Tafakory | Durata 19 min

Plecând de la sute de ore de filme iraniene, Nazarbazi e o căutare pe terenul sentimentelor interzise, unde singurul protest posibil împotriva cenzurii impuse de stat afecțiunii de pe ecran este despicarea tăcută a unor imagini prăfuite.

HOMESICK LUNGS

Felix Klee | Durata 14 min

Homesick Lungs combină animații 3D, capturi de ecran și material documentar într-un eseu despre construcția memoriei, marcat de moartea unui cal și vânzarea fermei unde a copilărit regizorul.

HOME WHEN YOU RETURN

Carl Elsaesser | Durata 30 min

Home When You Return este încercarea de-a evoca figura unei bunici dintr-o lume unde melodramele americane încă sunt vii: printr-o scrisoare îndoliată, printr-o casă goală, prin imaginea unei alte femei din același timp și altă lume.

Meniu