HOMESICK LUNGS

Felix Klee
Germania, 2021
14 min

Homesick Lungs combină animații 3D, capturi de ecran și material documentar într-un eseu despre construcția memoriei, marcat de moartea unui cal și vânzarea fermei unde a copilărit regizorul.

There are a myriad of ways in which we can cling to the memory of a beloved place from which we are torn apart. Felix Klee chooses to slide down the thread of memory and image, hoping to preserve every shadow, every rustle of grass, every crevice of the family farm on the verge of being sold. What can’t be filmed can be reconstructed: the wind-blown leaves in 3D have their poetry. The feeling of inevitable end accumulates through the heavy breath of a sick horse, the paintings of dead horses, the obsession with a space lost and then found again, for a while, in Google Maps’ abstract shapes. Homesick Lungs looks like an end-of-the-world diary, where a dying horse and the childhood farm are the last redoubts to be destroyed. (Andreea Chiper, BIEFF 2022)

Data proiecție și locație

28 Septembrie, 21:00, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Felix Klee

Felix Klee (n. 1990) locuiește și lucrează la München, unde studiază regie de film documentar la Universitatea de Televiziune și Film din München. În 2022, el și Gisela Carbajal Rodríguez au primit o bursă de 12 luni în domeniul artelor media și o rezidență artistică din partea Fundației Kirch, Regina Hesselberger și HFF München. Între 2020-2022 servește ca membru al consiliului consultativ pentru tineri la Festivalul de Film de la Locarno. Este absolvent al Academiei de Arte Frumoase din München, unde a studiat media bazate pe timp și pictură. A studiat pictura la Academia de Arte Frumoase din Nürnberg și a fost student invitat la Universidad de las Artes Aguascalientes.

  • Fișa tehnică
  • PRODUCĂTOR / IMAGINE / MONTAJ / ANIMAȚIE: Felix Klee
  • MIXAJ SONOR: Stefan Möhl
  • PRODUS ÎN COOPERARE CU: University of Television and Film Munich

Legacies of Love

Toate filmele →

A GENERAL DISAPPOINTMENT

Serge Garcia | Durata 24 min

În trei segmente de cotidian umplute cu activități monotone, Serge Garcia articulează o meditație asupra furtunilor ascunse din spatele liniștii zilnice, a rutinei care acaparează din toate părțile.

THE SWIMMERS

Charlie López | Durata 12 min

The Swimmers e un eseu care pedalează pe marginea alunecoasă a unei piscine: în imagini de arhivă, fragmente de filme sau mărturii sfâșietoare, Charlie Lopez investighează, deopotrivă cu umor și lirism, tot ce poate însemna o piscină în viața noastră.

NAZARBAZI

Maryam Tafakory | Durata 19 min

Plecând de la sute de ore de filme iraniene, Nazarbazi e o căutare pe terenul sentimentelor interzise, unde singurul protest posibil împotriva cenzurii impuse de stat afecțiunii de pe ecran este despicarea tăcută a unor imagini prăfuite.

HOMESICK LUNGS

Felix Klee | Durata 14 min

Homesick Lungs combină animații 3D, capturi de ecran și material documentar într-un eseu despre construcția memoriei, marcat de moartea unui cal și vânzarea fermei unde a copilărit regizorul.

HOME WHEN YOU RETURN

Carl Elsaesser | Durata 30 min

Home When You Return este încercarea de-a evoca figura unei bunici dintr-o lume unde melodramele americane încă sunt vii: printr-o scrisoare îndoliată, printr-o casă goală, prin imaginea unei alte femei din același timp și altă lume.

Meniu