PERVADING ANIMAL

Graeme Arnfield
Marea Britanie, 2021
31 min

În proporții egale mostră de educație sistemică și fantezie ecologică caleidoscopică, Pervading Animal este un film despre fluturi, viruși de calculator și toate lucrurile pe care aceștia le ating.

Infectându-și propriul computer cu viruși pentru a le surprinde efectele, Graeme Arnfield explorează mediul printr-o lentilă psihedelică digitizată care distorsionează percepția vizuală și suprastimulează simțurile. O barieră între ceea ce percepem ca un dat natural, și anume natura, și dorința noastră chestionabilă de a o transforma. Pervading Animal spune povestea neștiută și particulară a lui AIDS, unul dintre primele exemple de ransomware pentru calculator. Explorându-i originile și creatorul, regizorul ne îndeamnă să luăm în considerare o stare nealterată a  existenței. Când virușii creați de om sunt răspândiți din pură curiozitate, apare o întrebare: cine este adevăratul virus? (Emil Vasilache)

Data proiecție și locație

28 Septembrie, 18:30, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Premii și festivaluri

Graeme Arnfield

Graeme Arnfield (n. 1991, Marea Britanie) este un artist, cineast, curator și compozitor care trăiește la Londra. Produce filme eseu senzoriale și folosește metode de povestire investigativă pentru a explora aspecte legate de circulație, spectacol și istorie. Printre subiectele de cercetare se numără: politica rețelelor digitale, distribuția materiei ecologice, cum e turba și azbestul, și circulația adaptivă a istoriilor globale și locale. Lucrările sale au fost prezentate în întreaga lume la Berlinale Forum Expanded, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Festivalul Courtisane, Open City Documentary Festival, Berwick Film & Media Arts Festival, Sonic Acts Festival, European Media Arts Festival, Transmediale, IMPAKT Festival, Kasseler Dokfest, Plastik Festival, Internationale Kurzfilmtage Winterthur, LUX.

  • Fișa tehnică
  • SCENARIU / PRODUCȚIE: Graeme Arnfield

Second Nature

Toate filmele →

PLACES WE’LL BREATHE

Davor Sanvincenti | Durata 22 min

Un eseu audiovizual care invocă imaginația prin intermediul unui jurnal de călătorie cu peisaje construite și anonime. O însemnare despre viitor. Narațiuni care se împletesc în interstițiile dintre vizual, auditiv și ceea ce e poate fi exprimat în cuvinte, redând ideea de pierdere, responsabilitate, luptă și libertate.

PERVADING ANIMAL

Graeme Arnfield | Durata 31 min

În proporții egale mostră de educație sistemică și fantezie ecologică caleidoscopică, Pervading Animal este un film despre fluturi, viruși de calculator și toate lucrurile pe care aceștia le ating.

HEAT WAVES

Kent Chan | Durata 21 min

Filmul examinează prin intermediul unor montaje paralele contextele, politicile și proliferarea diferitelor estetici ale caldurii. Estetici care sunt adesea generalizate – încărcate cu vibrație, vitalitate și complexitate vizuală – care sunt exploatate din ce în ce mai des într-o perioadă în care pământul se încălzește.

CURUPIRA AND THE MACHINE OF THE DESTINY

Janaina Wagner | Durata 25 min

O întâlnire între entitatea Curupira, un diavol queer care protejează pădurile Braziliei și fantoma încarnată a Iracemei, o lucrătoare sexuală de paisprezece ani, aflată în căutarea răzbunării trecutului.

Meniu