Pornind de la secvențe în care tatăl regizorului navighează printr-o randare virtuală 3D a casei lor strămoșești din Goa, India, Golden Jubilee examinează ideea de libertate, pierdere și recuperare în urma exploatării coloniale și neocoloniale.
Un spațiu eliberat unde libertatea nu se face simțită, ci doar neliniștea față de un trecut atât de prezent. Se resimte o apăsare imensă în acest spațiu personal și digital, creat cu ajutorul aceleiași tehnologii de supraveghere pe care companiile miniere o folosesc pentru a extrage minereul de fier din regiune. Un mare sentiment de neîncredere, furie și nedreptate față de așa-zisa eliberare pătrunde în amestecul de cadre filmate pe 16 mm, animație directă și imagini de desktop, toate folosite în mod viu în această privire exuberantă și fantomatică asupra chestiunilor legate de patrimoniu, cultură și rămășițele istoriei. (Emil Vasilache)
Suneil Sanzgiri este un artist, cercetător și cineast, a cărui activitate abordează probleme de identitate, patrimoniu, cultură și diaspora în raport cu violența structurală. Sanzgiri a absolvit MIT cu un master în Artă, Cultură și Tehnologie în 2017. Munca sa a fost proiectată pe scară largă la festivaluri și spații din întreaga lume, inclusiv la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, Festivalul de Film de la New York, Sheffield Doc/Fest, Doclisboa, Viennale, e-Flux, REDCAT, Menil Collection, Block Museum, Le Cinéma Club și Criterion Collection, și a câștigat premii la BlackStar Film Fest, Open City Docs Fest și multe altele.