MYSELF WHEN FOURTEEN

Arthur Cantrill, Corinne Cantrill, Ivor Cantrill
Australia, 1989
19 min.

În Myself When Fourteen, realizat în colaborare cu fiul cuplului Cantrill, Ivor, care este autist și pictor, culorile încep să danseze pe ritmul muzicii lui Chris Knowles. Regizorul își amintește de vârsta de paisprezece ani și descrie procesul de rotoscopie.

Myself When Fourteen generează un efect hipnotic prin reciclarea unui număr de fotografii alb-negru făcute în 1974 cu fiul autist al cuplului Cantrill, Ivor, în timp ce aleargă în fața camerei, rotoscopate de însuși Ivor în culori ce se schimbă constant. Pe ecran, timpul se oprește; pe coloana sonoră, Ivor enumeră culorile cariocilor pe care le-a folosit în procesul de rotoscopie și pare impresionat de diferența dintre cele două versiuni de-ale sale, artist și subiect („Par foarte tânăr…”). Există cel puțin trei straturi temporale aici: cel al timpului în care Ivor comentează imaginile, cel al timpului de care își amintește, dar și cel al timpului intervenției la care a lucrat pentru a aduce imaginile la forma lor finală. Desigur, din perspectiva noastră de spectatori, toate aceste trei straturi aparțin trecutului – ceva aparent intrinsec mediului filmic, dar cinemaul participativ al cuplului Cantrill unește trecutul și prezentul prin incorporarea de filmări vechi în performance-uri care au loc chiar în fața ochilor noștri. (Jake Wilson)

Data proiecție și locație

2 Octombrie, 16:00, Cinemateca Eforie

Cumpără bilet

Trust Fall: Filme din Arhiva Berlinale Forum Expanded și Arsenal Institute

Toate filmele →

I CHANGE I AM THE SAME

Alice Anne Parker, Shelby Kennedy | Durata 1 min.

Un film scurt și amuzant cu o femeie și un bărbat care se află în diverse stadii ale îmbrăcatului – atât în hainele proprii, cât și ale celuilalt. Tu în hainele tale. Eu în hainele mele. Tu în hainele mele. Eu în chiloții tăi. Tu în pușca goală. Eu în hainele tale. Tu în chiloții mei. Eu goală pușcă. Tu în chiloții tăi. Eu în chiloții mei. Tu gol. Eu gol. Tu în hainele tale. Eu în hainele mele.

MYSELF WHEN FOURTEEN

Arthur Cantrill, Corinne Cantrill, Ivor Cantrill | Durata 19 min.

În Myself When Fourteen, realizat în colaborare cu fiul cuplului Cantrill, Ivor, care este autist și pictor, culorile încep să danseze pe ritmul muzicii lui Chris Knowles. Regizorul își amintește de vârsta de paisprezece ani și descrie procesul de rotoscopie.

WATER MOTOR

Babette Mangolte | Durata 7 min.

Water Motor arată coregrafia omonimă realizată de dansatoarea americană Trisha Brown, care performează lucrarea de două ori, o dată la viteză normală, a doua în ralanti.

SUBTOTALS

Mohammadreza Farzad | Durata 15 min.

Compus integral din home movie-uri filmate pe 8mm de persoane din Iran, Subtotals este o meditație asupra incertitudinilor unei vieți care nu-ți aduce nota de plată.

SEXPARTY

Angelika Levi | Durata 10 min

Un fragment filmic înregistrat în timpul unui sex party care se încadrează perfect în scena punk anarhistă a anilor ‘80, Sexparty funcționează atât ca un memento al luptei pentru eliberarea sexuală, cât și ca o mărturie a precarității culturii queer.

MU/T/T/ER

Esther Kondo Heller | Durata 18 min.

În acest colaj audio și video, compilat în locul în care Heller locuia în timpul carantinei, bucăți de engleză și germană împart spațiul cu o amintire, o redescoperire a limbii Swahili. O reiterare poetică a ideii că limba maternă este cea în care ne simțim cel mai acasă.

INTRODUCTION TO HUMANITIES

Alice Anne Parker | Durata 3 min.

Studenții lui Alice Anne Parker din anul I de la cursul de științe umaniste de la Institutul de artă din San Francisco pășesc în fața camerei și își fac introducerea, unul câte unul.

Meniu