aprilie 27, 2022

Festivalul Internațional de Film Experimental București lansează apelul de înscrieri pentru ediția din 2022

Pentru prima dată în istoria BIEFF, evenimentul anual dedicat filmului experimental și artelor vizuale lansează un apel de înscrieri adresat creatorilor din întreaga lume. Începând de anul acesta, artiștii vizuali și cineaștii de pretutindeni își pot înscrie cele mai recente proiecte în Competiția Oficială a festivalului, prin intermediul platformei FilmFreeway.

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București va avea loc în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, iar data limită pentru înscrieri este 15 iunie 2022.

Evenimentul anual dedicat filmului experimental și artelor vizuale își propune să promoveze creaţiile inovatoare și artiștii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane care, în acelaşi timp, explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic. Un cinema al libertăţii totale de creaţie, un cinema fără compromisuri. Printre fondatorii festivalului creat în 2010 se numără Adina Pintilie, regizoarea premiată cu Ursul de Aur la Berlinală.

Programul festivalului include două secțiuni competiționale dedicate scurtmetrajelor (Competiția Internațională și Competiția Națională), programe speciale de scurtmetraj și lungmetraj, expoziții și instalații, dar și discuții și dezbateri pe teme relevante pentru societatea contemporană.

În urma înscrierilor, filmele selecționate pentru Competiția Națională vor fi luate în considerare pentru Premiul pentru cel mai bun film românesc, iar cele selecționate în Competiția Internațională vor concura pentru următoarele distincții:

  • Marele Premiu BIEFF 2022
  • Premiul pentru cea mai bună regie
  • Premiul pentru cel mai bun concept vizual
  • Mențiunea Specială a Juriului (optional)

Pentru a fi considerare eligibile, filmele experimentale înscrise prin intermediul platformei FilmFreeway trebuie să fie realizate/lansate după data de 1 septembrie 2021. De asemenea, durata filmelor nu trebuie să depășească 40 de minute. Criteriile de eligibilitate nu includ reguli referitoare la abordarea cinematografică sau la subiectele explorate de filmele înscrise, dar prioritate în procesul de selecție vor avea filmele și lucrările audio-vizuale experimentale, cu accent pe inovație.

Share this via ⟶ |
Meniu